Hej Verden!

Danske boliglån bliver billigere efter amerikansk renteudmelding

I midten af september ville Den Amerikanske Centralbank (Fed) meddele, om renten skulle sænkes, hæves eller stå urørt hen. Hele verden ventede i spænding i dagene op til, men spændingen blev udløst, da centralbankchef, Janet Yellen, meddelte, at renten i USA ville forblive uændret.

Selvom de fleste havde forudset meldingen, var der alligevel overraskelse at spore i den danske boligrente. Denne faldt nemlig betydeligt dagen efter.

– Det må betragtes som en smule overraskende, eftersom de fleste økonomer havde forventet præcis den rentemelding fra den amerikanske centralbank, der rent faktisk blev leveret, udtaler Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom i Nordea Kredit.

Kurserne på de lange 30-årige 3 procents obligationer, både med og uden afdrag, steg med 0,40 kurspoint dagen efter Janet Yellens udmelding. Obligationen med afdrag steg fra 98,15 til 98,55, og obligationen uden afdrag steg fra 96,85 til 97,25.

Økonom: Ikke den store betydning for nuværende boligejere

Faldet i den danske boligrente kom bag på mange, men Lise Nytoft Bergmann mener alligevel at kunne forklare årsagen til reaktionen.

– Skal man tolke på reaktionen på rentemarkederne, må konklusionen være, at der alligevel har siddet nogle investorer, der var bekymret for, om Fed ville hæve renten allerede på torsdagens møde frem for først til december, som de fleste analytikere forventer, siger hun.

Hun tilføjer dog, at faldet i boligrenten herhjemme ikke gør den store forskel for nuværende boligejere, da situationen kun er kortvarig.

– Rentefaldet får nemlig ingen betydning for, hvorvidt det kan betale sig at omlægge sit lån eller ej, og på lidt længere sigt er der stadig udsigt til stigende renter, forklarer hun.

Det er altså kun de danskere, som har planer om at købe bolig nu, der har glæde af faldet i renten. Lån penge kan altså gøres billigst nu.

Om økonomerne får ret i, at Den Amerikanske Centralbank vil hæve renten næste gang, får vi så først svar på om nogle måneder.

Kilde: http://finans.dk/live/privatokonomi/ECE8030859/Overraskende-fald-i-boligrenten/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!